İletişim Fakültesi’nin 2 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdiği açılış dersinde konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İnci Çınarlı, pandemiye rağmen devam eden sinema faaliyetlerine değindiği konuşmasında sinemanın iyileştirici gücüne dikkat çekti. Daha sonra sözü alan Ümit Ünal ise insanlık tarihi boyunca içinde bulunduğumuz dönem gibi zor ve karanlık dönemlerin yaşandığından bahsettiği konuşmasında, gerçek sanatçıların toplumun birer sinir ucu gibi toplumsal ve bireysel sorunları hissederek onları ortaya koyduklarını ve görünür hale getirdiklerini dile getirdi. Gerek iletişimcilerin gerekse sanatçıların hakikat karşısında sorumluluk duyması gerektiğine inandığını belirten Ünal, koşullar ne olursa olsun yaratıcı biçimler ve içerikler üreterek hakikatin yanında durmanın mümkün olduğunu söylediği konuşmasında “ben hakikatin tarafında durdum, onu bulmak, onu dile getirmek için çalıştım” diyerek sevdiklerimizin yüzüne gururla bakabilmenin kıymetini vurguladı. İletişim Fakültesi açılış dersinde depremden etkilenen İzmir'e başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı da iletildi.

iletisim-haber-1 iletisim-haber-2